Kategorier
Okategoriserade

Sälja bil Stockholm – vanliga frågor 

I den här texten ska vi ge dig lite goda råd, tips och allmän information om att sälja bil i Stockholm. Det finns massor av saker att tänka på inför en bilförsäljning  – och även en massa saker som man bör undvika. Vi hoppas att vi – genom att svara på några vanliga frågor – kan hjälpa dig att sälja bil i Stockholm och få rätt pris och en smidig affär även i övrigt. Enligt följande: 

Kan jag sälja bilen till en bilhandlare? 

Ja, definitivt – och det borde du också överväga. Många ser detta som en sista utväg och man tar för givet att man blir lurad om man överväger att sälja bil i Stockholm till, eller via en bilhandlare. Den enda nackdelen är att du kommer att få din bil värderad och att den värdering som sker kommer att ligga lite lägre än vad du tänkt dig. Det handlar om att bilhandlaren måste – givetvis – göra en vinst. 

Vi skulle dock säga att det inte handlar om några större summor – och att du faktiskt får ganska mycket för den förlusten. Dels i form av en snabb och smidig affär, dels så slipper du en massa pappersarbete och dels så får du också pengarna på kontot redan samma dag. 

Är det inte bättre att sälja bil privat? 

Potentiellt – men allt handlar då också om att hitta rätt säljare. Många som lägger ut en bil på Blocket tvingas sänka priset redan efter någon vecka och ser också ganska snabbt att man drunknar i konkurrensen. Det kommer hela tiden in nya bilar som knuffar din bil längre och längre ner i hierarkin. 

Utöver detta kan du också räkna med en massa samtal där rena skambud läggs, du kan räkna med att vara tillgänglig 24/7 och du kan, tyvärr, också hamna i direkt hotfulla situationer. Man kan även se en ökad risk för att betalningen uteblir och att man hamnar i en tvist om detta. 

Har du turen att hitta rätt köpare så är det en bra väg att ta. Om inte – ja, då får du räkna med att både sänka priset och med att det kan ta lång tid innan någon köper din bil.